Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Cenos Kasza gryczana prażona 500 g 0.5 kg 5900977001749

EAN: 5900977001749
Nazwa wariantu
Cenos Kasza gryczana prażona 500 g (1)
Cenos Kasza gryczana prażona 500 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Cenos Kasza gryczana prażona 500 g 5900977001749

6,99
Cena za kg: 13,98
0.5 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Makarony Polskie makaron gwiazdki 250g
Makarony Polskie makaron gwiazdki 250g 0.25 kg
3,99 zł Cena za kg: 15,96
Eco+ Makaron muszelki 400g
Eco+ Makaron muszelki 400g 0.4 kg
2,19 zł Cena za kg: 5,48
Eco+ Makaron Łazanki 400g
Eco+ Makaron Łazanki 400g 0.4 kg
2,19 zł Cena za kg: 5,48
Polmak Makaron Rosołowy Kluski 750g
Polmak Makaron Rosołowy Kluski 750g 0.75 kg
7,99 zł Cena za kg: 10,65

Opis produktu

Kasza gryczana powstaje z gryki. Posiada charakterystyczny, wyrazisty smak. Stanowi dobre źródło białka i błonnika. Najlepiej smakuje podawana z sosami i jako dodatek do mięs. Znakomicie komponuje się także z daniami kuchni staropolskiej.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Kasza gryczana
Wariant
prażona

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać ją do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy kasza będzie miękka, odcedzić ją. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:4.

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
160
Wymagana szerokość na półce
81
Wymagana głębokość na półce
52

Cechy

Mg - naturalne źródło magnezu
czas gotowania: 15 minut
wygodne zamykanie

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
500

Wartości odżywcze

w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna
1481 kJ
18
wartość energetyczna
350 kcal
tłuszcz
2,6 g
4
w tym kwasy nasycone
0,6 g
3
węglowodany
65,4 g
25
w tym cukry
1,7 g
2
błonnik
5,4 g
białko
13,6 g
27
sól
0,03 g
1
magnez (Mg)
173 mg
46%**
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych)

Oświadczenia żywieniowe

Naturalne źródło magnezu
Stanowi dobre źródło białka i błonnika.

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Kraj pochodzenia: PL - Polska, UA - Ukraina, LI - Litwa

Rozmiar opakowania

500

Przepisy

Pierogi z kaszą gryczaną, twarogiem i grzybami Składniki dla 6 osób, czas przygotowania około 60 minut (bez czasu namaczania grzybów). Składniki do przygotowania farszu do pierogów: 100 g kaszy gryczanej Cenos, 2 średnie cebule, 1 szklanka suszonych grzybów (najlepiej mieszanka różnych odmian), 0,5 kg półtłustego twarogu, olej do smażenia, pieprz, sól, natka pietruszki. Przygotowanie: Grzyby namoczyć na około 2 godziny po czym ugotować w małej ilości wody do miękkości. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebule pokroić w kostkę i smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru. Dodać odsączone i posiekane grzyby, sól, pieprz i smażyć około 5 minut. Następnie w dużej misce wymieszać: kaszę, grzyby z cebulką i rozdrobniony ser. Doprawić solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. Składniki do przygotowania ciasta do pierogów: 2 szklanki mąki pszennej, 0,5 łyżeczki soli, wrząca woda (nie więcej niż szklanka). Przygotowanie: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, zaparzyć wrzącą wodą i wymieszać. Gdy ciasto przestygnie wyrobić je do uzyskania jednolitej, sprężystej formy. Stolnicę posypać mąką i podzielić ciasto na kilka porcji. Następnie rozwałkować na cienkie placki, wykroić foremką lub szklanką koła i nadziewać farszem. Skleić pierogi i gotować około 4 minuty we wrzącej, osolonej wodzie. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Kasza gryczana prażona

Adres zwrotny

Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
160
Szerokość
81
Głębokość
52

Waga

Waga brutto
510

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem