Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Cenos Kasza jęczmienna mazurska 1 kg 1 kg 5900977001794

EAN: 5900977001794
Nazwa wariantu
Cenos Kasza jęczmienna mazurska 1 kg (1)
Cenos Kasza jęczmienna mazurska 1 kg (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Cenos Kasza jęczmienna mazurska 1 kg 5900977001794

4,93
Cena za kg: 4,93
1 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Opis produktu

Kasza mazurska powstaje z jęczmienia. Ziarna w czasie produkcji są obłuszczane, krojone i zaokrąglane stąd często nazywane są perełkami. Kasza ta doskonale sprawdza się jako składnik krupniku oraz farsz do warzyw. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dan mięsnych i sosów.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Kasza jęczmienna
Wariant
mazurska

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać ją do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy kasza będzie miękka, odcedzić ją. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:4.

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
204
Wymagana szerokość na półce
104
Wymagana głębokość na półce
70

Cechy

czas gotowania: 15 minut

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
1

Wartości odżywcze

w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna
1379 kJ
16
wartość energetyczna
326 kcal
tłuszcz
0,6 g
1
w tym kwasy nasycone
0,2 g
1
węglowodany
65 g
25
w tym cukry
1,9 g
2
błonnik
8,8 g
białko
11 g
22
sól
0,03 g
1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Rozmiar opakowania

1

Przepisy

Gulasz z indykiem i warzywami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: filet z indyka 500 g, papryka żółta i pomarańczowa, puszka czerwonej fasoli, dwie łyżki mąki, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, olej. Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Następnie dolewamy trochę wody, dodajemy 2-3 liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go mąką. Papryki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu. Dusimy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odsączoną fasolę z puszki i podgrzewamy. Podajemy z kaszą. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Kasza jęczmienna mazurska

Adres zwrotny

Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Kilogramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
204
Szerokość
104
Głębokość
70

Waga

Waga brutto
1020

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem