Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g) 0.4 kg 5900977001558

EAN: 5900977001558
Nazwa wariantu
Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g) (1)
Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g) (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g) 5900977001558

3,99
Cena za kg: 9,98
0.4 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Opis produktu

Kasza mazurska powstaje z jęczmienia. Ziarna w czasie produkcji są obłuszczane, krojone i zaokrąglane stąd często nazywane są perełkami. Kasza ta doskonale sprawdza się jako składnik krupniku oraz farsz do warzyw. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dań mięsnych i sosów.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Kasza jęczmienna
Wariant
mazurska

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Zawiera

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
173
Wymagana szerokość na półce
143
Wymagana głębokość na półce
42

Cechy

czas gotowania: 15 minut

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
100

Wartości odżywcze

w 100 g produktu
%RWS*
wartość energetyczna
1379 kJ
16
wartość energetyczna
326 kcal
tłuszcz
0,6 g
1
w tym kwasy nasycone
0,2 g
1
węglowodany
65,0 g
25
w tym cukry
1,9 g
2
błonnik
8,8 g
białko
10,7 g
21
sól
0,03 g
1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Rozmiar opakowania

4 x 100

Przepisy

Gulasz z indykiem i warzywami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut. Składniki: filet z indyka 500 g, papryka żółta i pomarańczowa, puszka czerwonej fasoli, dwie łyżki mąki, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, olej. Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Następnie dolewamy trochę wody, dodajemy 2-3 liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go mąką. Papryki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu, dusimy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odsączoną fasolę z puszki i podgrzewamy. Podajemy z kaszą. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Kasza jęczmienna mazurska

Adres zwrotny

Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
173
Szerokość
143
Głębokość
42

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
sztuk/sztuki
4

Waga

Waga brutto
430

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem