Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g 0.4 kg 5900437086415

EAN: 5900437086415
Nazwa wariantu
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g 5900437086415

7,16
Cena za kg: 17,90
0.4 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Opis produktu

Ciasto kruche w proszku.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto kruche

Dodatki

Barwniki
Nie zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
211
Wymagana szerokość na półce
146
Wymagana głębokość na półce
28

Cechy

z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Języki na opakowaniu

polski

Informacje dot. stylu życia

Nie zawiera oleju palmowego

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
400

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 1 porcja = 36 g
(%*)
Energia
1640 kJ
590 kJ
7 %
Energia
391 kcal
141 kcal
7 %
Tłuszcz
16 g
5,8 g
8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
10 g
3,6 g
18 %
Węglowodany
54 g
19 g
7 %
w tym Cukry
19 g
6,7 g
7 %
Białko
6,7 g
2,4 g
5 %
Sól
0,75 g
0,27 g
5 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 36 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Rozmiar opakowania

400

Przepisy

Szarlotka na kruchym cieście Dodaj do ciasta: - 100 g masła (lub margaryny) - 1 jajko - 2 łyżki wody Do nadzienia: - 1 kg jabłek - 1-2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki cukru - sok z 1/2 cytryny - 60 ml wody (ok. 6 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Ciasto kruche Piekarnik nastaw na temp. 175 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę, jajko i wodę. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut. 2. Nadzienie Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie. 3. Górna warstwa Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach). 4. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175 °C Czas pieczenia: ok. 45-50 min Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Tarta z owocami Forma ø 24 cm Dodaj - 1 jajko - 100 g masła - 500 ml śmietanki 30 % tł. - 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera - 90 g cukru - 200 g owoców Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180 °C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180 °C. Smacznego! Kruche ciasteczka ok. 45 szt. Dodaj - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania - produkty Dr. Oetker do dekoracji Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180 °C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do wypieku ciasta kruchego.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa

Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
211
Szerokość
146
Głębokość
28

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

16 porcji

Waga

Waga brutto
406

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
sól

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem