Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g 0.04 kg 5900437071305

EAN: 5900437071305
Nazwa wariantu
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Żelfix 3:1 40 g 5900437071305

4,99
Cena za kg: 124,75
0.04 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Opis produktu

Na 1 kg owoców (lub 0,9 l soku) i 0,35 kg cukru Z Żelfixem 3:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne przetwory.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Żelfix
Wariant
3:1

Dodatki

konserwanty
Zawiera

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Mleko
Może zawierać

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
159
Wymagana szerokość na półce
99
Wymagana głębokość na półce
7

Cechy

na bazie pektyny owocowej
pyszne konfitury w 2 minuty
na 1 kg owoców 0,35 kg cukru
zapobiega pleśnieniu

Dodatkowe informacje

Przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
40

Rozmiar opakowania

40

Przepisy

Sposób przyrządzania: 1. Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,9 l soku. 2. Żelfix dokładnie wymieszaj z owocami lub sokiem. Zagotuj ciągle mieszając. 3. Dodaj 0,35 kg cukru. Zagotuj ponownie i gotuj jeszcze 2 min (owoce twarde i mniej rozdrobnione gotuj 3 do 5 min). Zdejmij z ognia i mieszaj do zaniku piany. 4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałóż do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknij. Słoiki ułóż na ok. 5 min dnem do góry. Wskazówki: - Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, dodaj sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera. - Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców przyjmij proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 700 g cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników. Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka żelująca w proszku.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
159
Szerokość
99
Głębokość
7

Waga

Waga brutto
44

Składniki

cukier
substancja żelująca (pektyny)
dekstroza
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja konserwująca (kwas sorbowy)

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem