Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Molino Dallagiovanna Mąka włoska typ 00 uniwersalna 1kg 1 kg 8033772090223

EAN: 8033772090223
Nazwa wariantu
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Molino Dallagiovanna Mąka włoska typ 00 uniwersalna 1kg 8033772090223

6,99
Cena za kg: 6,99
1 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Universale Farina Tipo "00" - to specjalna mąka, wyprodukowana we Włoszech. Otrzymasz ją w opakowaniu o wadze 1 kg - papierowym, pozwalającym mące oddychać.

Mąka TYP "00" – mąka włoska, bardzo drobno mielona, na pył. Najbardziej bogata w gluten, wysokoelastyczna, całkowicie wyczyszczona z otrębów. Śnieżnobiała. Świetna na pizzę, ravioli, lekkie włoskie bułki i chleby, np. foccacia. Jak również do ciasta, również biszkoptowego czy świeżego makaronu.

Specjalistyczna mąka Molino Dallagiovanna 1 kg pochodzi ze starannie wyselekcjonowanego źródła i jest produktem wszechstronnie wykorzystywanym w profesjonalnych pizzeriach i piekarniach.

Produkt ma maksymalną wilgotność 15,50%.

Ciasto, które powstaje na takiej mące zachowuje się zupełnie inaczej, niż ciasto na popularnych w Polsce mąkach typ 450-550. Przede wszystkim nie nasiąka wilgocią z sosu i dodatków, nadmiernie nie wyrasta

Jest to specjalnie przygotowana mąka do ciast wymagających pracy drożdży. Posiada odpowiednio dobrane ilości białka i glutenu, aby w sposób właściwy dało się ją obrabiać – zagniatać, podrzucać, wałkować, rolować itp. Pomimo takiego traktowania, ciasto ma pozostać elastyczne i mocne, tak aby po upieczeniu nie przesiąkało, a składniki dobrze się trzymały.

Mąka musi być przechowywana w suchym miejscu. Częstym błędem jest przechowywanie mąki w kuchni w torebce. Torebka jest papierowa, a mąka to produkt higroskopijny, który chłonie wilgoć. W kuchni, gdzie naturalnie występuje wilgoć chociażby z gotujących się garnków, taka mąka będzie tracić właściwości. Gdy złapie wilgoć, zacznie się zupełnie inaczej zachowywać.

Kraj lub miejsce pochodzenia

Włochy

Składniki

  • Mąka pszenna miękka typ 00

Może zawierać Soję, Gorczycę, Łubin.

Wartości odżywcze

W 100 g produktu:

  • energia: 1479 kJ / 348 kcal
  • tłuszcz: 0,9 g w tym kwasy nasycone 0,1 g
  • węglowodany: 73 g w tym cukry: 1 g
  • białko: 12,5 g
  • sól: < 0,1g

Producent/Dystrybutor

Molino Dallagiovanna G.R.V. SRL

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem