Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Molino Dallagiovanna, Mąka pszenna 00, DO PIZZY 1kg 1 kg 8009550007509

EAN: 8009550007509
Nazwa wariantu
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Molino Dallagiovanna, Mąka pszenna 00, DO PIZZY 1kg 8009550007509

4,54
Cena za kg: 4,54
1 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Molino Farina "00" di grano tenero - to specjalna mąka do pizzy, wyprodukowana we Włoszech. Otrzymasz ją w opakowaniu o wadze 1 kg - papierowym, pozwalającym mące oddychać.

Mąka TYP "00" – mąka włoska, bardzo drobno mielona, na pył. Najbardziej bogata w gluten, wysokoelastyczna, całkowicie wyczyszczona z otrębów. Śnieżnobiała. Świetna na pizzę, ravioli, lekkie włoskie bułki i chleby, np. foccacia.

Specjalistyczna mąka do pizzy Il Molino 1 kg pochodzi ze starannie wyselekcjonowanego źródła i jest produktem wykorzystywanym w profesjonalnych pizzeriach bazujących na włoskiej sztuce przygotowywania pizzy. Produkt ma siłę W 150-180, czyli zawiera dokładnie tyle białka i glutenu, aby przygotować lekkie ciasto.

Ciasto, które powstaje na takiej mące zachowuje się zupełnie inaczej, niż ciasto na popularnych w Polsce mąkach typ 450-550. Przede wszystkim nie nasiąka wilgocią z sosu i dodatków, nadmiernie nie wyrasta.

Jest to specjalnie przygotowana mąka do ciast wymagających pracy drożdży. Posiada odpowiednio dobrane ilości białka i glutenu, aby w sposób właściwy dało się ją obrabiać – zagniatać, podrzucać, wałkować, rolować itp. Pomimo takiego traktowania, ciasto ma pozostać elastyczne i mocne, tak aby po upieczeniu nie przesiąkało, a składniki dobrze się trzymały.

Mąka na pizzę musi być przechowywana w suchym miejscu. Częstym błędem jest przechowywanie mąki w kuchni w torebce. Torebka jest papierowa, a mąka to produkt higroskopijny, który chłonie wilgoć. W kuchni, gdzie naturalnie występuje wilgoć chociażby z gotujących się garnków, taka mąka będzie tracić właściwości. Gdy złapie wilgoć, zacznie się zupełnie inaczej zachowywać.

Markę ilMolino stworzyło w roku 1955 dwóch braci, Andrea i Luigi Chiavazza, którzy parali się mieleniem mąk i wypiekiem chleba w małym włoskim miasteczku pod Turynem. W międzyczasie, wraz ze swoimi synami, rozwinęli swoją działalność, która dziś, zarządzana prze kolejne pokolenie Chiavazza, może się pochwalić nowoczesnym parkiem maszynowym i dostawą głównie na lokalny rynek wysoko jakościowych mąk i dodatków piekarniczych.

Kraj lub miejsce pochodzenia

Włochy

Wartości odżywcze

W 100 g produktu:

  • energia: 1440 kJ / 339 kcal
  • tłuszcz: 0,8 g w tym kwasy nasycone 0,2 g
  • węglowodany: 72,5 g w tym cukry: 1,0 g
  • białko: 9,5 g
  • sól: 0 g
  • błonnik: 2 g

Producent/Dystrybutor

 Molino F.LLI CHIAVAZZA S.p.A.

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem