Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g 500 kg 5903240402830

EAN: 5903240402830
Nazwa wariantu
Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g (1)
Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g 5903240402830

6,10
Cena za kg: 0,01
500 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Divella Mąka pszenna typ 00 1 kg
Divella Mąka pszenna typ 00 1 kg 1 kg
8,99 zł Cena za kg: 8,99
To ta! Mąka uniwersalna pszenna typ 650 1 kg
To ta! Mąka uniwersalna pszenna typ 650 1 kg 1 kg
2,99 zł Cena za kg: 2,99
Młyn Jaczkowice Dolnośląska Mąka poznańska pszenna typ 500 1 kg
Młyn Jaczkowice Dolnośląska Mąka poznańska pszenna typ 500 1 kg 1 kg
3,99 zł Cena za kg: 3,99
Lubella Mąka krupczatka puszysta typ 500 1 kg
Lubella Mąka krupczatka puszysta typ 500 1 kg 1 kg
5,99 zł Cena za kg: 5,99
Młyn Jaczkowice Dolnośląska Mąka tortowa pszenna typ 450 1 kg
Młyn Jaczkowice Dolnośląska Mąka tortowa pszenna typ 450 1 kg 1 kg
3,99 zł Cena za kg: 3,99
Wiodąca marka mąka pszenna uniwersalna do ciast ,naleśników, pierogów typ 650 1kg
Wiodąca marka mąka pszenna uniwersalna do ciast ,naleśników, pierogów typ 650 1kg 1 kg
1,99 zł Cena za kg: 1,99
Młyny Stoisław Mąka żytnia razowa typ 2000 1 kg
Młyny Stoisław Mąka żytnia razowa typ 2000 1 kg 1 kg
4,90 zł Cena za kg: 4,90
Kupiec Mąka ziemniaczana 500 g
Kupiec Mąka ziemniaczana 500 g 0.5 kg
8,99 zł Cena za kg: 17,98
Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g
Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g 0.5 kg
6,99 zł Cena za kg: 13,98
Molino Dallagiovanna Mąka do pizzy Typ 00
Molino Dallagiovanna Mąka do pizzy Typ 00 1 kg
6,99 zł Cena za kg: 6,99

Opis produktu

Prawdziwy włoski złocisty chleb Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim własciwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajna mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowsza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Mąka
Wariant
do chleba złocistego

Zalecenia dla alergików

Gorczyca
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Kraj

Kraj pochodzenia
Produkt UE
Zapakowano w
Włochy

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
202
Wymagana szerokość na półce
96
Wymagana głębokość na półce
68

Adres dystrybutora

ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl

Dodatkowe informacje

Znajdź nas na Facebook

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech dla: MELISS KIKIZAS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece www.melissa-kikizas.gr

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
500

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość Energetyczna
1448 kJ / 346 kcal
Tłuszcz
0,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
76,9 g
w tym: Cukry
1,9 g
Białko
10,3 g
Sól
0,012 g

Pozostałe informacje

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Rozmiar opakowania

500

Przepisy

Przepis na złocisty chleb Składniki (jeden bochenek): - 500 g mąki do chleba Primo Gusto - 1,5 łyżeczki soli - 20 g masła - 1 saszetka suchych drożdży (5 g) lub 10 g świeżych drożdży - 3/4 łyżeczki cukru - 100 ml mleka - 200 ml wody Przygotowanie: Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżych najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, na koniec dodając roztopione masło. Wyrabiać ciasto odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto uformowane w kulę włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć kuchennym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Ciasto po wyrośnięciu uderzyć pięścią, ponownie lekko wyrobić. Uformowane w owalny bochenek wyłożyć na blachę oprószoną mąką. Przykryć i ponownie, pozostawić na 30 minut (lub dłużej) w ciepłym miejscu, do podwojenia objętości. Przy użyciu noża naciąć ciasto kilkakrotnie i oprószyć mąką. Wstawić blachę z bochenkiem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C i piec przez kolejne 20 - 25 minut. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, zbrązowiały z wierzchu i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu. Wypieczony chleb najlepiej studzić na kratce.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Semolina z pszenicy durum.

Adres zwrotny

ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
202
Szerokość
96
Głębokość
68

Waga

Waga brutto
512

Składniki

semolina z pszenicy durum

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem