Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

WM Mleczny ferment do przygotowania domowego jogurtu, 4 szt, 8g 0.08 kg 3564706657243

EAN: 3564706657243
Nazwa wariantu
WM Mleczny ferment do przygotowania domowego jogurtu, 4 szt, 8g (1)
WM Mleczny ferment do przygotowania domowego jogurtu, 4 szt, 8g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

WM Mleczny ferment do przygotowania domowego jogurtu, 4 szt, 8g 3564706657243

13,49
Cena za kg: 168,63
0.08 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Składniki

maltodekstryna; cukier; bakterie fermentacji kwasu mlekowego lyophilises: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus. Produkt może zawierać: GLUTEN, ORZECHY, MLEKO i JAJA.

Informacje dla alergików

Produkt może zawierać: GLUTEN, ORZECHY, MLEKO i JAJA.

Producent/Dystrybutor

Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o.
ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa

Metoda przygotowania

Saszetka do przygotowania 8 jogurtów. W piecu: W rondelku zagotuj 1 litr pełnego mleka przez 2 - 3 minuty. Niech mleko ostygnie poniżej 40/45 ˚C. Dodaj 1 torebkę i dobrze wymieszaj. Wlej mieszaninę do słoików i wstaw do piekarnika w kąpieli wodnej na 40 minut w 60 ˚C. Wyłącz piekarnik i pozostaw do fermentacji na co najmniej 8 godzin. Następnie włóż słoiki do lodówki. Odczekaj około 4 godzin, aby je posmakować. W jogurtownicy: Wlej 1 litr pełnego mleka (o temperaturze pokojowej: pamiętaj o wcześniejszym wyjęciu go z lodówki) do pojemnika. Dodaj 1 saszetkę i dobrze wymieszaj. Wlej miksturę do słoików i umieść je w jogurtownicy (otwarte słoiki). Uruchom jogurtownicę zgodnie z instrukcjami. Po zakończeniu cyklu (minimum 8 godzin) włóż słoiki do lodówki. Odczekaj około 2 godzin, aby je posmakować. Jeśli chcesz gęstsze jogurty, zwiększ czas cyklu do 10 godzin.

Środki ostrożności

Saszetka do przygotowania 8 jogurtów. W piecu: W rondelku zagotuj 1 litr pełnego mleka przez 2 - 3 minuty. Niech mleko ostygnie poniżej 40/45 ˚C. Dodaj 1 torebkę i dobrze wymieszaj. Wlej mieszaninę do słoików i wstaw do piekarnika w kąpieli wodnej na 40 minut w 60 ˚C. Wyłącz piekarnik i pozostaw do fermentacji na co najmniej 8 godzin. Następnie włóż słoiki do lodówki. Odczekaj około 4 godzin, aby je posmakować. W jogurtownicy: Wlej 1 litr pełnego mleka (o temperaturze pokojowej: pamiętaj o wcześniejszym wyjęciu go z lodówki) do pojemnika. Dodaj 1 saszetkę i dobrze wymieszaj. Wlej miksturę do słoików i umieść je w jogurtownicy (otwarte słoiki). Uruchom jogurtownicę zgodnie z instrukcjami. Po zakończeniu cyklu (minimum 8 godzin) włóż słoiki do lodówki. Odczekaj około 2 godzin, aby je posmakować. Jeśli chcesz gęstsze jogurty, zwiększ czas cyklu do 10 godzin.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Energia 1564 kJ/ 368 kcal
Tłuszcz 0 g
Kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 92 g
Cukry 40 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól 0,10 g

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Bakterie startowe do przygotowania domowego jogurtu 4 saszetki są odpowiednie do produkcji 32 sztuk jogurtów 1 saszetka na 1 l mleka

Rodzaj przechowywania

przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Można je również przechowywać w lodówce.

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem