Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni 15 g 0.015 kg 5900437083032

EAN: 5900437083032
Nazwa wariantu
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni 15 g 5900437083032

1,39
Cena za kg: 92,67
0.015 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Delecta Oryginalny sernik na zimno mieszanka do przygotowania ciasta 154 g
Delecta Oryginalny sernik na zimno mieszanka do przygotowania ciasta 154 g 0.154 kg
7,99 zł Cena za kg: 51,88
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g 0.4 kg
7,16 zł Cena za kg: 17,90
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g 0.52 kg
6,99 zł 8,99 zł
Najniższa cena z 30 dni: 8.99 zł
Cena za kg: 13,44
Dr. Oetker Piernik XXL 654 g
Dr. Oetker Piernik XXL 654 g 0.654 kg
10,89 zł Cena za kg: 16,65
Delecta Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g
Delecta Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g 0.38 kg
8,79 zł Cena za kg: 23,13
Delecta Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta 260 g
Delecta Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta 260 g 0.26 kg
8,99 zł Cena za kg: 34,58
Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
Dr. Oetker Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g 0.06 kg
2,39 zł Cena za kg: 39,83
Dr. Oetker Pancakes smak toffi 170 g
Dr. Oetker Pancakes smak toffi 170 g 0.17 kg
6,99 zł Cena za kg: 41,12
Dr. Oetker Protein Pancakes Mieszanka w proszku smak waniliowy 165 g
Dr. Oetker Protein Pancakes Mieszanka w proszku smak waniliowy 165 g 0.165 kg
8,99 zł Cena za kg: 54,48

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Zakwas chlebowy
Wariant
żytni

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Żyto
Zawiera

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
118
Wymagana szerokość na półce
89
Wymagana głębokość na półce
8

Cechy

naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
używaj z drożdżami świeżymi lub suszonymi instant
na 0,5 kg mąki

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
15

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu w proszku:
Energia
952 kJ / 230 kcal
Tłuszcz
3,1 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
0,5 g
Węglowodany
14 g
w tym Cukry
1,2 g
Białko
16 g
Sól
0 g

Rozmiar opakowania

15

Przepisy

Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 350 g mąki jasnej (np. pszenna typ 750) - 150 g mąki pełnoziarnistej żytniej (np. typ 2000) - 1 łyżeczka cukru (5 g) - 2 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Drożdży suszonych 7 g Dr. Oetkera lub 25 g drożdży świeżych* - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 50-100 g ziaren np. dyni. Sposób przygotowania: 1. Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Dodając porcjami ciepłą wodę i olej wyrabiaj ciasto ok. 5 min mikserem z końcówką z hakiem. Na koniec domieszaj ziarna (zostaw trochę do posypania wierzchu). 2. Ciasto przełóż do formy (10x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp ziarnami. 3. Formę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. 4. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do piekarnika (220°C) i piecz przez ok. 15 min. Potem obniż temp. Do 180°c i piecz jeszcze przez ok. 30 min. 5. Upieczony chleb wyjmij z piekarnika oraz z foremki i wystudź. *Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25 g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody, dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem od kroku 1.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Zakwas żytni w proszku do wypieku pieczywa.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
118
Szerokość
89
Głębokość
8

Waga

Waga brutto
16

Składniki

produkty przemiału ŻYTA
kultury starterowe

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem