Telefon

Infolinia: 885 480 825 (pn-pt 8:00-20:00) 

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: 885 480 825 lub napisz do nas
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Henglein Świeże ciasto filo 300 g 0.3 kg 4001163165731

EAN: 4001163165731
Nazwa wariantu
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Henglein Świeże ciasto filo 300 g 4001163165731

7,49
Cena za kg: 24,97
0.3 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Virtu Zapiekanka z pieczarkami 235 g
Virtu Zapiekanka z pieczarkami 235 g 0.235 kg
6,99 zł Cena za kg: 29,74
Smakmak Extra Looong Zapiekanka z szynką 270 g
Smakmak Extra Looong Zapiekanka z szynką 270 g 0.27 kg
5,99 zł 7,49 zł Cena za kg: 22,19
Virtu Pizza a'la Capricciosa 380 g
Virtu Pizza a'la Capricciosa 380 g 0.38 kg
11,99 zł Cena za kg: 31,55
€.C.O.+ CIASTO KRUCHE 230g
€.C.O.+ CIASTO KRUCHE 230g 0.23 kg
2,59 zł Cena za kg: 11,26
Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g
Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g 0.4 kg
6,49 zł 6,99 zł Cena za kg: 16,23
Madej Wróbel 2x HOT DOG parówka
Madej Wróbel 2x HOT DOG parówka 0.27 kg
7,99 zł Cena za kg: 29,59
Virtu Pizza z szynką 475 g
Virtu Pizza z szynką 475 g 0.475 kg
13,49 zł Cena za kg: 28,40
HENGLEIN CIASTO FRANCUSKIE LIGHT
HENGLEIN CIASTO FRANCUSKIE LIGHT 0.275 kg
6,39 zł 6,99 zł Cena za kg: 23,24
WM ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM 270g
WM ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM 270g 0.27 kg
5,99 zł Cena za kg: 22,19
Proste Historie Z Pieca Kamiennego Pizza z kurczakiem i bazyliowym pesto 390 g
Proste Historie Z Pieca Kamiennego Pizza z kurczakiem i bazyliowym pesto 390 g 0.39 kg
14,99 zł Cena za kg: 38,44

Opis produktu

Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Świeże ciasto filo

Zalecenia dla alergików

Soja
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Kraj

Kraj pochodzenia
Produkt UE

Wymiar

Wymagana wysokość na półce
59
Wymagana szerokość na półce
370
Wymagana głębokość na półce
28

Cechy

7 arkuszy ciasta

Języki na opakowaniu

polski

Adres producenta

Wyprodukowano dla Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
300

Wartości odżywcze

w 100 g
Wartość energetyczna
1180 kJ/280 kcal
Tłuszcz
0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
Węglowodany
58 g
w tym cukry
4,0 g
Białko
8,1 g
Sól
1,8 g

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Unii Europejskiej

Rozmiar opakowania

300

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.

Przepisy

Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem: Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami. Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta: Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście. Sposób przygotowania burka z nadzieniem: Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia. Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.

Informacje o recyklingu

Opakowanie
Nadające się do recyklingu

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Adres zwrotny

Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Jednostka sprzedażowa

Wysokość
59
Szerokość
370
Głębokość
28

Waga

Waga brutto
326

Składniki

mąka pszenna
woda
sól
emulgator: lecytyny (soja)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
skrobia kukurydziana

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem